Ana Sayfa SGK Adi şirket ortağı olan bir kişi bir firmada 4a kapsamında işe giriş...

Adi şirket ortağı olan bir kişi bir firmada 4a kapsamında işe giriş yaptığında Bağ –Kur kaydı kapanır mı?

Adi şirket ortağı olan ve Bağ Kur kaydı devam eden gerçek kişi işgücü temini kapsamında bir Limited şirkette işçi olarak istihdam edilebilir mi, edilirse sosyal güvencesi SSK mı olur yoksa Bağ - Kur sigortalılığı devam mı eder?

609
0

Adi şirket ortağı olan ve Bağ Kur kaydı devam eden gerçek kişi işgücü temini kapsamında bir Limited şirkette işçi olarak istihdam edilebilir mi, edilirse sosyal güvencesi SSK mı olur yoksa Bağ – Kur sigortalılığı devam mı eder?

 1.3.2011 tarihinden önce Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi çalışması bulunan sigortalıların 1.3.2011 tarihinden sonra (a) bendine tabi çalışmaları halinde önce başlayan sigortalılık statüsüne göre işlem yapılmayacak, (b) bendi kapsamındaki sigortalılığı sona erdirilecektir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikYönetim kurulu toplantılarında olumuz oy kullanılırsa yönetim kurulu karanında ne yapılmalıdır?
Sonraki İçerikE- deftere tabi olan firmamız ne zaman E-arşiv uygulamasına geçme zorunluluğu bulunmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz