Ana Sayfa Vergi Adi ortaklıkların vergi levası olur mu?

    Adi ortaklıkların vergi levası olur mu?

    Adi ortaklıkların vergi levhası olmaz.

    31
    0

    Adi ortaklık tüzel kişi iki firmam adi ortaklık sözleşmesi yaparak adi ortaklık kurmuşlardır. Vergilendirmeleri ayrı mı olacak ve bu adi ortaklığa ait vergi levhası olur mu?

    Adi ortaklıklar tüzel kişilikleri olmadığı için elde ettikleri gelirin vergilendirilmesinde bağımsız birer özne olarak kabul edilmez. Bu nedenle adi ortaklıklar adına gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti tesis edilmez.

    Ancak; adi ortaklık adına KDV ve stopaj mükellefiyeti tesis ettirilmesi gerekmektedir.

    Gelir vergisi ve geçici vergi beyannamesi verme yükümlülüğü bulunmadığından adi ortaklıkların faaliyetleri neticesinde ortaya çıkan kâr veya zarar, ortaklar tarafından hisseleri oranında kendi kazançlarına dahil edilerek vergiye tabi tutulur.

    Açıklamalar ışığında adi ortaklıkların vergi levhası olmaz.


    İLİNTİLİ İÇERİK

    Hali hazırda gerçek kişi mükellefiyeti olan bir şahıs aynı zamanda adi ortaklığı da dahil olabilir mi? Hem Gerçek kişi mükellefiyeti yani KDV, stopaj ve gelir vergisi olacak kendi adına hem de adi ortaklıktan kaynaklanan gelir vergisi yönünden mükellefiyeti olabilir mi?

    Gerçek kişi bireysel mükellefiyetinin yanı sıra başka Adi ortaklığa ortak olabilir.


    Adi ortaklıkta yeni işler üstlenilmesi halinde mükellefiyetin devam edip etmeyeceği ile ilgili içerik için TIKLAYINIZ…

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik14857 engelli teşviki devam ediyor mu?
    Sonraki İçerikBağımsız çalışan mali müşavir aynı zamanda müşterisi olan şirkette kısmi zamanlı olarak 4/1-a statüsünden çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz