Ana Sayfa Muhasebe Bağımsız çalışan mali müşavir aynı zamanda müşterisi olan şirkette kısmi zamanlı olarak...

    Bağımsız çalışan mali müşavir aynı zamanda müşterisi olan şirkette kısmi zamanlı olarak 4/1-a statüsünden çalışabilir mi?

    27
    0

    Bir ofisi olan bir mali müşavir müşterisi olan bir şirkette 10 gün bir fiil muhasebe müdürü olarak çalışıyorsa bu durumda odamızın düşüncesi nedir?

    Odanın düşüncesine göre değil; Çalışma usul ve esasları yönetmeliğine göre serbest çalışan meslek mensupları ayda 1 günde olsa bir işverene bağlı olarak çalışamaz.

    Kendi ofisi olan ve serbest olarak çalışan mali müşavirler bir iş akdine bağlı olarak 4/1-a statüsünden SGK’lı olarak çalışamaz.

    Yasal Dayanak için TIKLAYINIZ…

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAdi ortaklıkların vergi levası olur mu?
    Sonraki İçerikUzlaşma ret yazısı geldikten kaç gün içinde dava açma sürecimiz vardır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz