Ana Sayfa Haberler AB’de işsizlik rekor seviyelere indi

AB’de işsizlik rekor seviyelere indi

713
0
AB’de işsizlik rekor seviyelere indi

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) Mayıs ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı.

Buna göre Mayıs ayında mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı 19 üyeli euro bölgesinde (EA19) yüzde 7.6, Avrupa Birliği’nde ise (EU28) yüzde 8.3 olarak kaydedildi.

Böylece euro bölgesinde işsizlik, 2008’den bu yana en düşük seviyesine inmiş oldu.

Avrupa Birliği’nde ise 2000 yılından bu yana görülen en düşük işsizlik seviyesi kaydedildi.

Üye ülkeler arasında Mayıs ayında en düşük işsizlik seviyesi yüzde 2.2 ile Çekya’da görüldü. Çekya’nın ardından yüzde 3.1 ile Almanya ve yüzde 3.3 ile Hollanda yer aldı.

En yüksek işsizlik seviyesi ise yüzde 18.1 ile Yunanistan’da kaydedildi. Yunanistan’ın ardından yüzde 13.6 ile İspanya ve yüzde 9.9 ile İtalya yer aldı.

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAmme alacakları için gecikme zammı yüzde 2.5 oldu
Sonraki İçerikKurum Geçici Beyannamesinde Yapılan Değişiklik 2 Temmuz 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz