Ana Sayfa Dünya AB’de enerji tüketimi sabit kaldı

AB’de enerji tüketimi sabit kaldı

677
0

AB’de enerji tüketimi sabit kaldı

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, 2018 yılında, 27 Üye Devletin Avrupa Birliği’nde (AB) enerji tüketimi sabit kalmıştır. Birincil enerji tüketimi, bir önceki yıla göre %0,71 daha az 1.376 milyon ton eşdeğer petrole (Mtoe) ulaşırken, nihai enerji tüketimi 2017’den %0,02 daha fazla olan 990 Mtoe’ye ulaştı. AB’nin 2020 yılına kadar enerji tüketimini %20 oranında azaltma hedefi vardı.

Birincil enerji tüketimi 1.312 Mtoe’dan fazla olmamalı ve nihai enerji tüketimi 2020’de 959 Mtoe’den fazla olmamalıdır. 2030 için AB enerji verimliliği hedefi 1.128 Mtoe’dan fazla olmayan birincil enerji tüketimini ve nihai enerji tüketimini amaçlamaktadır. Birincil enerji tüketimi toplam yurtiçi enerji talebini ölçerken, nihai enerji tüketimi son kullanıcıların gerçekte ne tükettiğini ifade eder. Aradaki fark esas olarak enerji sektörünün ihtiyacı olan ile dönüştürme ve dağıtım kayıplarıdır.

(Avrupa Birliği (AB28) Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Finlandiya, İsveç ve İngiltere.)


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10341545/8-04022020-BP-EN.pdf/39dcc365-bdaa-e6f6-046d-1b4d241392ad
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTapuda konut görünen daireyi dernek merkezi olarak kullanabilir miyiz?
Sonraki İçerikVahram

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz