Ana Sayfa Haberler AB telif hakkı yasasını onayladı

AB telif hakkı yasasını onayladı

769
0
AB telif hakkı yasasını onayladı

Avrupa Birliği (AB), Avrupa Komisyonu tarafından iki sene önce öne sürdüğü telif hakkı yasasını pazartesi günü onayladı.

Yasayla birlikte Google, Facebook ve diğer çevrimiçi platformların herhangi bir müzisyen, sanatçı, yazar, yayıncı ve gazetecinin çalışmalarını kullanmadan önce bir lisans anlaşması hazırlaması gerekiyor.

Fakat yeni yasa ile Youtube, Instagram ve diğer paylaşım platformlarının telif hakkı bulunan ürünler için daha ağır filtreler uygulamaları gerekecek.

Google konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yeni uygulamanın, Avrupa’nın yaratıcı ve dijital ekonomilerini etkileyeceğini ifade etti.

Telif hakkı yasası 28 AB ülkesinden 19’unun oyuyla kabul edildi.

Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Finlandiya ve İsveç yasaya karşı oy kullandı.
Belçika, Estonya ve Slovenya ise oy kullanmadı.

AB üye ülkelerinin söz konusu yasayı iki yıl içinde ulusal yasaları ile entegre etmesi gerekiyor.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKimler bedelsiz araç ithali yapabilir?
Sonraki İçerikYerleşim yeri nakli ne demektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz