Ana Sayfa Haberler AB perakende satış hacmi mart ayında değişmedi

AB perakende satış hacmi mart ayında değişmedi

665
0
AB perakende satış hacmi mart ayında değişmedi

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat), perakende satış hacmi verilerini yayımladı.

Verilere göre takvim etkisinden arındırılmış perakende satış hacmi mart ayında, bir önceki aya oranla 19 üyeli EA19 bölgesinde aynı kalırken 28 üyeli EU28 bölgesinde yüzde 0,3 arttı.

Şubat ayında ise perakende satış hacmi her iki bölgede de yüzde 0,5 yükseldi.

Takvim etkisinden arındırılmış perakende satış endeksi mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına oranla EA19 bölgesinde yüzde 1,9, EU28 bölgesinde ise yüzde 2,9 artış gösterdi.

Verileri mevcut olan AB üyesi ülkelere bakıldığında toplam perakende satış hacminin en fazla arttığı ülkeler yüzde 1,7 ile Litvanya, yüzde 1,2 ile Portekiz ve yüzde 1,1 ile Birleşik Krallık oldu. Toplam perakende satış hacminin en fazla düşüş gösterdiği ülkeler ise yüzde 3,1 ile Slovenya, yüzde 1,9 ile Hırvatistan ve yüzde 0,8 ile Avusturya olarak gerçekleşti.

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNisan ayında 15.760.181 yolcuya, 154.799 uçağa hizmet verildi – DHMİ
Sonraki İçerikBarkodsuz olarak alınmış poşetlerin tesliminde ücret alınması ve beyanname verilmesi gerekir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz