Ana Sayfa Çalışma Hayatı Muhtasar prim beyannamesi kapsamında olan firmaların SGK prim ödemesinin son günü ne...

    Muhtasar prim beyannamesi kapsamında olan firmaların SGK prim ödemesinin son günü ne zamandır?

    563
    0

    Bilindiği üzere artık muhtasar ve sgk birleştirilerek verilebiliyor ve tahakkuklar ayrı ayrı çıkıyor. Bu durumda sgk ödemesinin son tarihi yine eskisi gibi ayın son günü (Temmuz ayı için 02/09/2020) müdür?

    SGK ödeme günü aynı olup ayın sonunda ödenmesi gerekmektedir.

    Merhabalar ev hizmetlerinde çalıştırdığımız 10 günden fazla SGK’lı için ne yapmamız gerekli ayrıca bu durum için beyanname vermemiz gerekiyor mu?

    5510 sayılı Kanunun ek 9’uncu maddesi kapsamında ayda 10 gün ve daha fazla sigortalı çalıştıranlar SGK’ da “9700” iş kolu kodu ile tescilli ev hizmeti işyerlerinin 01/01/2020 tarihinden itibaren ek 9 uncu madde kapsamına geçişini talep eden işverenlerden 2020/Ocak Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini henüz göndermeyenlerin daha önce tescilli işyerlerinden sigortalı işten çıkış bildirgesi alınmaksızın işyeri tescil programında “08- Ek 9 Ev Hizmetine Geçen” kodu ile işyerlerinin 31/12/2019 tarih itibariyle kanun kapsamından çıkarılarak 5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesine geçiş işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

    Bu konuda SGK tarafından 6/2/2020 tarihli 2248590 sayılı genel yazı yayımlanmıştır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik21 Eylül-2 Ekim 2020 tarihleri arasında Kadın İhracatçılara Yönelik Şili, Peru, Kolombiya, Meksika Sanal Genel Ticaret Heyeti gerçekleştirilecek
    Sonraki İçerikKovid-19 salgını Rusya’da sanayi üretim endeksi, kapasite kullanım oranı ile işsizlik oranında ciddi bir kırılma yaşanmasına yol açtı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz