Ana Sayfa Muhasebe Kuyumcular altın alış ve satışında %1’lik BSMV hesaplayacak mı?

Kuyumcular altın alış ve satışında %1’lik BSMV hesaplayacak mı?

Kuyumcular hangi durumlarda ne kadar BSMV hesaplayacaktır?

2770
0

2598 Cumhurbaşkanı Kararı istinaden bazı altın alım, satım işlemlerinden binde 2 oranında vergi alınacak, döviz alım satımında uygulandığı gibi binde 2 oranına kambiyo muamele vergisi alınacaktır. Bu uygulamaya geçti mi herhangi bir tebliğ yayınlanmadığını görüyoruz. Döviz ve Kuyumculuk faaliyeti ile iştigal eden mükelleflerimiz nasıl bir yol izlemeli?

24 Mayıs 2020 tarihli ve 31136 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan 2568 Sayılı Karar ile kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinden hesaplanması gereken BSMV oranı 24.05.2020 tarihinden itibaren yüzde 1’e çıkarılmıştır. Bilindiği üzere, 6802 Sayılı Gider Vergileri Kanunu’nun 33’üncü maddesi uyarınca kambiyo işlemlerinde binde 2 oranında banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) uygulanmaktaydı.

2598 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kambiyo işlemlerinde uygulanan BSMV oranı binde 2’den YÜZDE 1’e (%1)çıkarılmıştır.

Buna göre, döviz satış ve fiziki olmayan altın satış işlemlerinde (bankalar nezdinde açılan altın mevduat ya da yatırım hesapları) satış bedeli üzerinden yüzde 1 oranında BSMV uygulanacaktır. Yukarıdaki izahata göre ;

1) Döviz Büfeleri Sadece sattıkları DÖVİZ bedeli üzerinden %1 BSMV alacaklar

2) Kuyumcular ise Altın ziynet (Fiziki altın ve mamulleri) alış ve satışlarında BSMV hesaplamayacaklar Sadece Bankalar Altın Mevduat hesaplarında Altın satışların da %1 BSMV hesaplayacaklardır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2020 Yılı Kuyumcularda fatura kesme sınırı 4.200 TL oldu

Kuyumcular faaliyeti dışında bir ürün sattığında, sattığı bu ürünlere de enflasyon muhasebesi uygulayacak mı?

2020/1. Geçici Vergi Dönemi için Enflasyon Düzeltmesi (Enflasyon Muhasebesi ) Yapılmayacak (Kuyumcular Hariç)

Önceki İçerikLimited şirketlerde her yıl genel kurul yapılması zorunlu mudur?
Sonraki İçerikŞirket birleşmelerinde devir olunan şirketin tescilli sermayesi kadar mı sermaye artırımında bulunmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz