Ana Sayfa Dünya Avustralya’da hizmet kredileri %1 arttı

Avustralya’da hizmet kredileri %1 arttı

547
0

Avustralya’da hizmet kredileri %1 arttı

Avustralya İstatistik Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, eğilim açısından bakıldığında, Avustralya’da mal ve hizmetler dengesi Kasım 2019’da 5.392 milyon dolar fazla vermiş ve Ekim 2019’daki fazlalığa göre 455 milyon dolar azalmıştır. Mevsimsellikten arındırılmış verilerle, mal ve hizmetler dengesi Kasım 2019’da 5.800 milyon dolar fazla kaydedilmiş ve Ekim 2019’daki fazlalığa göre 1.725 milyon dolar artmıştır.

Mevsimsellikten arındırılmış verilerle mal ve hizmet kredileri 706 milyon dolar (%2) artarak 40.893 milyon dolara yükseldi. Kırsal kesime ait olmayan mallar 718 milyon dolar (% 3), kırsal kesime ait malları ise 9 milyon dolar arttı. Parasal olmayan altın 120 milyon dolara (% 6) düştü. Ticari net mal ihracatı 5 milyon dolar seviyesinde kaldı. Hizmet kredileri ise 99 milyon dolar arttı (% 1).

Mevsimsellikten arındırılmış verilerle mal ve hizmet borçları 1.020 milyon dolar düşerek (% 3) 35.093 milyon dolar oldu. Tüketim malları 610 milyon dolar (% 7), sermaye malları 259 milyon dolar (% 4) ve ara mallar ve diğer mallar 102 milyon dolar (% 1) düştü. Parasal olmayan altın 11 milyon dolar yükseldi (% 2). Hizmet borçları ise 58 milyon dolar düştü (% 1).


Kaynak: Avustralya İstatistik Bürosu / Link: https://www.abs.gov.au/ausstats/abs@.nsf/mf/5368.0?OpenDocument
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin haksız rekabet etmesini önlemek amacıyla çıkartılan yönetmeliğin amacı ve kapsamı nedir?
Sonraki İçerikTicari araç alış ve satışlarında uygulanacak KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz