Ana Sayfa Dünya Norveç’te finans dışı kamu şirketleri 2018 yılında 2017’ye göre daha iyi faaliyet...

Norveç’te finans dışı kamu şirketleri 2018 yılında 2017’ye göre daha iyi faaliyet karı elde etti

635
0

Norveç’te finans dışı kamu şirketleri 2018 yılında 2017’ye göre daha iyi faaliyet karı elde etti

Norveç İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, finans dışı kamu şirketleri 2018 yılında 345 milyar Norveç Kronu (NOK) faaliyet karı elde etmişlerdir. Bu, faaliyet gelirlerinin %26’sını oluşturmuştur. Kamu şirketlerinden gelen güncellenmiş rakamlara göre, 2017 yılı için karşılık gelen rakam sırasıyla 280 milyar NOK ve %24’tü.

2018 yılında vergi öncesi faaliyet kârı 513 milyar NOK’du. Bu, işletme gelirinin yaklaşık %39’udur. 2017 yılı rakamları sırasıyla 439 milyar NOK ve %38’idi.

Kârdaki artış esas olarak madencilik ve taşocakçılığında gerçekleşti. Bu endüstriler ekonomiye yaklaşık 280 milyar NOK katkıda bulundu.

Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme tedariki 2018 yılında ikinci büyük endüstri olmuştur ve toplam 41 milyar NOK işletme kârı elde etmiştir.

Bilgi ve iletişim endüstrisi 2018 yılında 8 milyar NOK faaliyet karı elde etmiştir. Nakliye ve depolama endüstrilerinde faaliyet kârı 4 milyar NOK olmuştur.


Kaynak: Norveç İstatistik Kurumu / Link: https://www.ssb.no/en/offentlig-sektor/artikler-og-publikasjoner/oil-and-gas-extraction-remain-the-dominant-industry
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikApartman yöneticileri defter tutmak ve bunları saklamak zorunda mıdır?
Sonraki İçerikYurtdışında çalışılan süreler YMM sınavına girmek için sayılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz