Ana Sayfa Muhasebe Yurtdışında çalışılan süreler YMM sınavına girmek için sayılır mı?

Yurtdışında çalışılan süreler YMM sınavına girmek için sayılır mı?

621
0

Yurt dışında çalışmaktayım. Oda aidatımı yatırıyorum ancak Türkiye’de sigortam yatmıyor, çalışmıyor görünüyorum. Bu durum yurt dışında çalıştığım surenin YMM için gerekli 10 yıllık sureden sayılmasına engel olur mu? Bu sure boyunca Türkiye’de hiç çalışmasam da 10 sene sonra YMM yeterlilik sınavına girebilir miyim?

YMM’daki 10 yıl hesabında aidat tam olarak ödenmesi gerekir. 10 yıl hesabında bağımlı veya bağımsız olarak çalışmanız gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNorveç’te finans dışı kamu şirketleri 2018 yılında 2017’ye göre daha iyi faaliyet karı elde etti
Sonraki İçerikGaranti markası veya ortak marka teknik şartnamesinin amacı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz