Ana Sayfa Muhasebe Ortağın şirkete verdiği aldığı paralar hangi hesapta takip edilir?

Ortağın şirkete verdiği aldığı paralar hangi hesapta takip edilir?

2737
0

Ltd şirket ortağı yıl içerisinde hem şirketin banka hesabından kendi banka hesabına hem de kendi hesabından şirket banka hesabına havale işlemleri gerçekleştirmiştir. Şirket ortağının vermiş olduğu bilgi bu hareketlerin şirket harcamaları ve bazı ödemeleri ile ilgili olduğu yönündedir. Banka hesap hareketlerindeki açıklamalarda ise bu hareketler “Havale” açıklaması ile yer almaktadır. Bu harcamalar sonucunda ayrıca bir belge girişi olmamıştır. Karşılığında belirli periyotlarda şirket ortağı tarafından şirket hesabına “Havale” açıklaması ile para girişi yapılmıştır. Söz konusu hareketler 195 İş Avansı hesabında mı yoksa 131 Ortaklardan Alacaklar hesabında mı takip edilmelidir? Dolayısıyla adat hesaplanmalı mı? 195 İş Avansı hesabında takip edilecekse şirket ortağından bu konuda yazılı-imzalı bir belge alınmalı mı? 195 İş Avansı hesabında takip edilecekse Banka ekstrelerindeki “Havale” ibaresi iş avansı olduğu yönünde yeterli bir delil olur mu? 195 İş Avansı hesabında takip edilecekse yine de adat hesaplanmalı mı?

 

İş avansı şirkette çalışanlara verilen iş ile ilgili harcamalar da kullanılanlarıdır. Bahsettiğiniz banka hesap hareketleri ve işlemleri için 131 ve 331 hesaplar kullanılır. Adat hesaplaması 131 hesap için yapılır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tasfiye halindeki şirketin borçları ödendikten sonra kalan parası ortaklara dağıtılabilir mi?

 

TTK İdari Para cezaları

 

Yatırım Teşvik belgesi kapsamında yurtdışından getirilerek sermaye olarak konulan yabancı paraların değerlemesi

 

Grup firmalardan ve ortaklardan olan alacak için yapılacak adat hesaplamasında önceki faizler de hesaba katılacak mıdır?

 

 

Önceki İçerikİş Kaybı Tazminatı ve İşsizlik ödeneğini aynı anda alabilir miyim?
Sonraki İçerikYapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2018 yılında %48,9 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz