Ana Sayfa Haberler Elektrikli araçlar için vergi düzenlemesi

Elektrikli araçlar için vergi düzenlemesi

806
0

Çevre vr Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (h) bendindeki değişiklikte “Otomotiv pilleri (Kurşun içerenler hariç)” ve “Lityum içeren araç bataryaları”ndan “kilogram başına 15 lira” ibaresine yönelik açıklama yaptı.

Söz konusu madde kapsamında, Türkiye’de satılan ve içinde batarya olan tüm elektrikli ve hibrit araçlardan ‘Çevre’ başlıklı ücret alınması söz konusuydu.

Fakat çevreci araçlar gitgide yaygınlaşırken Türkiye’de tam tersi uygulamaların yapılacak olması kafaları karıştırdı.

Bakan Yardımcısı Birpınar ise konuya açıklık getirdi.

Birpınar, “Biz ithal edilen veya Türkiye’de üretilen hibrit ve elektrikli araçların mevcut bataryalarından kilo başına 15 TL almayacağız. Amacımız ömrü dolan batarya ve aküler yenilendiğinde geri dönüşüm adına depozito gibi kilo başına ücret almak. Zaten uygulama konusunda henüz nihai karar verilmedi. Sektörle yapacağımız çalıştay sonrası oluşturacağımız uygulamaya yönetmeliğini yayınlayacağız. Ama biz çevreyi düşünerek bataryaların geri dönüşümü adına bu kararı alacağız. Mevcut elektrikli ve hibrit araçlardan bir ek vergi almamız asla söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDördüncü Koalisyon Savaşı ve Napolyon (Dünya Tarihi / Orta ve Modern Çağ)
Sonraki İçerikBitcoin Zirvesi İstanbul’da

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz