Ana Sayfa Muhasebe Sistem hatası nedeniyle İşletme defteri için Defter-beyan sistemine başvuru yapamıyorum? V.D.’ne dilekçe...

Sistem hatası nedeniyle İşletme defteri için Defter-beyan sistemine başvuru yapamıyorum? V.D.’ne dilekçe ile başvuru yapabilir miyim?

2228
0

Bilanço usulünde vergi mükellefi olan gerçek kişi 2017 yılı sonunda kendisine ulaşılamadığı için 2018 yılı için defter tasdik işlemi gerçekleşmemiştir. Ayrıca gerçek kişi firma 2017 yılı için hadlerin altında kaldığından dolayı 2018 yılı için işletme defteri tasdik ettirilecekti. Firma sahibi 2018 Mart ayında bize ulaşarak durumunu bildirmiş ve bizde 2018 Mart döneminden itibaren tekrar beyanname vermeye başlamış bulunmaktayız. 2019 yılı için e-işletme defteri tasdik ettirmek istediğimizde sistemde bilanço usulüne tabi olarak hata vermektedir. Söz konusu 2018 dönemi için işletme defteri tasdik edilmediğinden dolayı ne yapılabilir? Vergi dairesi bilanço olarak kabul ediyorum derse sonuç ne olur?

 

2018 dönemi için işletme defteri tasdik edilmediğinden dolayı yapacağınız bir işlem yoktur. Vergi dairesi yapacağı incelemede VUK hükümlerine göre cezai işlemler yapacaktır.


Not (Muhasebenews) : Defter beyan sisteminden alınan hata görüntüsü ile birlikte Vergi dairesine dilekçe ile müracaat edilmeli ve “sistem hatası nedeniyle defter beyan başvurusunun yapılamadığı” bilgisi verilerek cezai işlem uygulanmaması talep edilmelidir.


 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLERhttps://www.muhasebenews.com/isletme-usulu-defter-beyan-sistemi-uygulamasinin-baslangici-nedir/

 

Adi ortaklık defter beyan sistemi başvurusu nasıl onaylanacak?

 

Defter Beyan sistemi üzerinden düzeltme beyannamesi nasıl verilir?

 

Google faturaları defter beyan sistemine nasıl işlenecektir?

 

Ortalama Döviz Kuru Programı

 

 

Önceki İçerikİlk Gece Maçında topa bir kez olsun vuramayan futbolcu kim?
Sonraki İçerikFrank Lloyd Wright, “Midway Bahçeleri” (Modern Sanat Müzesi – MoMA)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz