Ana Sayfa Haberler Fransa teknoloji devlerini vergilendirmeye hazırlanıyor

Fransa teknoloji devlerini vergilendirmeye hazırlanıyor

733
0

Fransa Alphabet, Apple, Facebook ve Amazon şirketlerini vergilendirmeye hazırlanıyor.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında 1 Ocak itibariyle GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon) Vergisinin uygulamaya konacağını bildirdi.

Avrupa Komisyonu geçtiğimiz Mart ayında küresel özsermayesi 750 milyon Euro’yu bulan teknoloji şirketlerine yüzde 3 vergi uygulama önerisinde bulunmuştu.

Fakat aralarında İrlanda ve Hollanda’nın da bulunduğu bazı üye ülkelerle yaşanan anlaşmazlıklar sonucu süreç sekteye uğradı.

Bununla birlikte İngiltere, ve ardından Fransa teknoloji şirketlerine kendi vergilerini uygulamaya hazırlanıyor.

Ekim ayında İngiliz siyasetçi Phillip Hammond, İngiltere’de faaliyet gösteren büyük teknoloji firmalarına 2020 yılı itibariyle ‘dijital hizmetler vergisi’ uygulayamayı düşündüklerini belirtti.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikTürkiye ile Filistin Arasında Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması Ankara’da İmzalandı.
Sonraki İçerik25 Aralık 2018 Tarihli ve 30636 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz