Ana Sayfa Ekonomi 2017 Eylül Ayında Bütçe Açığı 6,4 Milyar Lira!!!!

    2017 Eylül Ayında Bütçe Açığı 6,4 Milyar Lira!!!!

    1288
    0

    Maliye Bakanlığı Naci Ağbal 2017 yılı Eylül ayına ilişkin bütçe rakamlarını açıkladı. Açıklamalara göre 2017 yılı Eylül ayında Türkiye’de bütçe açığı 6,4 milyar lira oldu.

    Bakan Ağbal, Merkezi yönetim bütçesi 2017 yılının Eylül ayında 6,4 milyar lira, Ocak-Eylül döneminde ise 31,6 milyar lira açık verdiğini söyledi. Bakan ayrıca; Türkiye’nin 2018 yılı bütçe giderlerinin 762,8 milyar lira, bütçe gelirlerinin 696,8 milyar lira, vergi gelirlerinin 599,4 milyar lira, bütçe açığının ise 65,9 milyar lira olarak öngörüldüğünü bildirdi.

    Eğitime ayrılan kaynağı 134 milyar liraya çıkarttıklarını açıklayan Bakan Ağbal, böylelikle bütçe giderlerinin yaklaşık %18’ini eğitime ayırdıklarını yani toplanan her 100 liralık verginin 22 lirasını doğrudan eğitime harcayacaklarını ifade etti.

    Ağbal, Kredi Garanti Fonu üzerinden 350 bin işletmeye 196,7 milyar lira kefalet sağlandığını, Kredi Garanti Fonu uygulamaları kapsamında bugüne kadar oluşturulan kredi hacmi 219 milyar liraya ulaştığını da sözlerine ekledi. 2018 bütçesinde ise 3 milyar lira kaynak ayrıldı. Bakan Ağbal, savunma ve güvenlik birimlerinin ihtiyacı olan modernizasyon harcamaları için bütçeden ilave 18,7 milyar lira kaynak ayırdıklarını belirtti.

    Kaynak: Maliye Bakanlığı Basın Açıklaması

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikÇin Merkez Bankası Başkanından Önemli Açıklama!!!
    Sonraki İçerik2017 Yılının İlk Altı Ayında 238 Bin 524 Kişiye Emekli Aylığı Bağlandı!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz