Ana Sayfa Ülkeler Çin Merkez Bankası Başkanından Önemli Açıklama!!!

Çin Merkez Bankası Başkanından Önemli Açıklama!!!

1320
0

Çin Merkez Bankası başkanı Zhou Xiaochuan yaptığı açıklamada Çin’in ekonomik hızlanmasının ikinci yarıda da sürebileceğini açıkladı.

Xiaochuan Cumartesi günü yaptığı açıklamalarına, Çin ekonomisinin bu yıl istikrara kavuşma ve büyüme işaretleri gösterdiğini ve bu momentumun ikinci yarıda devam edeceğini söyleyerek devam etti.

Zhou Xiaochuan, Çin Halk Bankası İnternet sitesinde yayınlanan bir bildiride ekonomik dönüşümde olumlu ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Zhou’nun yorumu, 18 Ekim’deki Komünist Parti Kongresi’nden önce geldi ve kongrenin 19 Ekim’de açıklanacak olan üçüncü çeyrekteki ekonomik büyüme verilerini etkilemesine izin verilmedi.

İkinci çeyrek için Çin ekonominin bir önceki yıla göre %6,9 arttığını bildirdi.

Zhou, ülkenin ithalat ve ihracatının hızla arttığını, cari işlemler fazlasının azaldığını ve mali gelirin arttığını söyledi.

Washington’daki G-20 zirvesinde Çin adına konuşan Zhou, Çin’in önleyici bir maliye politikası ve ihtiyatlı bir para politikası izleyerek emlak piyasasındaki zayıflıklarını güçlendireceklerini ve riskleri önleyeceklerini belirtti.

Buna rağmen; cumartesi günü yayınlanan verilere göre hükümetin tüm politikalarına rağmen Çinli bankalar Eylül ayında beklenenden daha çok kredi vermek zorunda kaldı.

Kaynak: Reuters
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBölgesel Teşvik Uygulamalarının İstanbul’da Hangi Sektörlere Verildiğini Biliyor musunuz?
Sonraki İçerik2017 Eylül Ayında Bütçe Açığı 6,4 Milyar Lira!!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz