Ana Sayfa Basından SGK’dan Emekliliğini Bekleyenlere 3 Maaş Avans Müjdesi!!!

SGK’dan Emekliliğini Bekleyenlere 3 Maaş Avans Müjdesi!!!

1974
0

Sosyal Güvenlik Kurumuna emeklilik başvurusunu yapıp maaşının bağlanmasını bekleyenler, isterlerse 4 bin 212 TL’ye kadar maaş avansı çekebilecekler. Yapılacak bu sistemin mevcut emekliler için de uygulanması düşünülüyor.

SGK’dan emeklilik başvurusu yapıp maaşlarının bağlanmasını bekleyenler için SGK 3 maaşa kadar avans verilmesi için çalışmalara başladı. Emekliliği kesinleşen vatandaşlara maaş ödenene kadar avans verilecek. Avans tutarı 4 bin 212 TL’yi bulacak. Mevcut emekliler için de aynı uygulamanın başlatılması bekleniyor. Bağlanacak maaşlarının 3 katına kadar avans verilecek emeklilik başvurusu yapan vatandaşların yazılı başvuru yapmaları şart.

Avans imkanından yararlanmak için 2 şart aranıyor. Şayet emeklilik aylığı 90 gün içinde bağlanamamış ise avansa hak kazanılıyor. Diğer bir şart ise; emekli olacak kişi avans için yazılı talepte bulunması gerekiyor. Ödenen tutar ise emeklilik başvurusu yapan kişilerin ödenecek maaşlarından düşülecek. Ödenecek avans miktarı her 3 ay için, bağlanacak aylıklarda net asgari ücretin 3 katını, gelirlerde ise 2 katını geçmemek üzere SGK tarafından belirlenecek.
Yani ödenecek avans;
1.404-TL x 3 = 4.212-TL’yi
Gelirlerde ise;
1.404-TL x 2 = 2.808-TL yi geçmiyor.

Avansın, bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla bölümü, daha sonra gelir ve aylıkların %25 (1/4) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

Mevcut emekliler için ise aynı uygulamanın hayata geçirilmesi planlanıyor. Talep eden emeklilere maaşlarına karşılık belli bir miktarda avans verilmesi ve faizsiz olarak maaş üzerinden kesilmesi üzerinde duruluyor. Mevcut emeklilere verilmesi planlanan avanslar emeklilik maaşından 12,24 ve 36 taksitle kesilecek. Ayrıca avanstan faiz alınmayacak.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYansıtma Taşıt Hasar Satış Faturası Kayıt
Sonraki İçerikYabancı Çalışma İzinlerini Kimler Denetleyebilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz