Ana Sayfa Ülkeler Portekiz’de Mart ayında tüketici fiyat endeksi %1,4 oranında arttı!

Portekiz’de Mart ayında tüketici fiyat endeksi %1,4 oranında arttı!

1150
0

Portekiz Ulusal İstatistik Kurumu (INE) tarafından açıklanan verilere göre, 2017 yılı Ocak ayında yıllık %1,3; Şubat ayında %1,6 oranında artan tüketici fiyat endeksi (CPI) Mart ayında temel olarak yakıt fiyatları artışındaki yavaşlamaya bağlı olarak %1,4 oranında artmıştır.

AB ülkeleri için hesaplanan harmonize tüketici fiyat endeksine göre (HICP) hesaplanan enflasyon oranı da %1,4’dür. Son 12 aylık ortalama enflasyon oranı %0,8 seviyesindedir.

Kaynak: INE – Lizbon Ticaret Müşavirliği

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYurtdışında Alınan İşler: Astaldi Firması Türkiye’de Metro ve Otoyol İnşaatı İçin İki Yeni Sözleşme Yaptı
Sonraki İçerikRusya ve Çin’in Ticaret Hacmi Arttı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz