Ana Sayfa Dünya Rusya ve Çin’in Ticaret Hacmi Arttı!

    Rusya ve Çin’in Ticaret Hacmi Arttı!

    1423
    0

    Rusya ve Çin arasındaki ticaret hacminin 2017’nin ilk 3 ayında %29.3 oranında arttığı bildirildi.

    Çin Ana Gümrük İdaresi tarafından konuyla ilgili hazırlanan belgede, yılın ilk çeyreğinde iki ülkenin ticaret hacminin 9.66 milyar dolar seviyesinde tespit edildi. Çin’in Rusya’ya ihraç ettiği malların hacmi önceki yılın aynı dönemine kıyasla %22.4 oranında, Rusya’nın Çin’e ihraç ettiği malların hacmi ise %36.1 oranında arttı.

    2016 yılında Rusya ile Çin arasındaki mal mübadelesi %2.2 artarak 69.525 milyar dolara ulaşmıştı. Çin’in Rusya’ya ihraç ettiği malların hacmi yıl içinde %7.3 oranında artarak 37.297 milyar dolara yükselmiş, Rusya’nın Çin’e ihraç ettiği ürünlerin hacmi ise %3.1 oranında düşerek 32.228 milyar dolara gerilemişti.

    Kaynak: Rus Türk İşadamları Birliği- Novorossisk Ticaret Ataşeliği

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikPortekiz’de Mart ayında tüketici fiyat endeksi %1,4 oranında arttı!
    Sonraki İçerikAmazon Prime, İngiltere’de Büyümek İçin Bir Yol Buldu!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz