Ana Sayfa Vergi Tatil işletmelerinde uygulanacak KDV oranı nedir?

    Tatil işletmelerinde uygulanacak KDV oranı nedir?

    Devre tatil uygulamaları ile ilgili olarak konaklama tesislerinde verilen devre tatil hizmetleri, 2007/13033 sayılı Kararname eki II sayılı listenin (B) bölümünün 25’inci sırası kapsamında değerlendirilerek, %8 oranında katma değer vergisine tabi tutulacağı belirtilmiştir.

    712
    0

    Devre mülk ve devre tatil işletmecisiyiz. Devre mülk yıllıklarını %18 KDV’li, devre tatil aidatlarını ise %8 olarak fatura ediyoruz. Uygulamamız doğru mudur? 

    Doğrudur. Devre tatil uygulamaları ile ilgili olarak konaklama tesislerinde verilen devre tatil hizmetleri, 2007/13033 sayılı Kararname eki II sayılı listenin (B) bölümünün 25’inci sırası kapsamında değerlendirilerek, %8 oranında katma değer vergisine tabi tutulacağı belirtilmiştir.


    BENZER İÇERİKLER

    Aldığı sebze ve meyvelerde işlem yaparak satışını yapan bir firmanın düzenleyeceği faturada KDV oranı…

    Minibüs satışında KDV oranı nedir?

    Gazetecilik eğitim sempozyumu hizmeti veren bir kişinin faturasında KDV oranı ne olmalıdır?

    Paketleme hizmetlerinde KDV oranı nedir?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 yılında cirosu 12 milyon olan bir firma ne zaman e-fatura ve e-defter uygulamasına geçmek zorundadır?
    Sonraki İçerikAciz Fişi Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz