Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7252 sayılı SGK teşvikinden tanımlama yapmadan faydalanabilir miyiz?

    7252 sayılı SGK teşvikinden tanımlama yapmadan faydalanabilir miyiz?

    İşe alınan bir işçi deneme süresi içerisinde (60 gün) çıkarılırsa çıkış yasağı kapsamına girer mi?

    595
    0
    Firmamız 7252 sayılı kanundan 08/2020 ve 09/2020 dönemlerinde yaralandı ve SGK işveren sisteminden 7252 sayılı kanundan yararlanan personeller için teşvik tanımlaması yapılmıştır. Teşvik süresi bittiği için 10/2020 bildirgesi verilirken 7252 sayılı kanun seçilmeden bildirge verilecek fakat SGK işveren sisteminde teşvik tanımlaması yaptığımız personelleri silmemiz gerekiyor mu?

    7252 sayılı kanun teşviki için bildirgede tanımlama yapmadıkça yararlanma söz konusu değildir.


    İşe alınan bir işçi deneme süresi içerisinde (60 gün) çıkarılırsa çıkış yasağı kapsamına girer mi?

    Evet fesih yasağı kapsamındadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikToplam sağlık harcaması 2019 yılında bir önceki yıla göre %21,7 artarak 201 milyar 31 milyon TL’ye yükseldi
    Sonraki İçerik34 Milyon Liralık KOSGEB Alacağı Yeniden Yapılandırıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz