Ana Sayfa SGK 6661 Asgari Ücret Desteği Devam Ediyor Mu?

    6661 Asgari Ücret Desteği Devam Ediyor Mu?

    2023 yılı Temmuz ile Aralık arası asgari ücret desteği günlük 16,66 Türk Lirası, aylık 500 Türk Lirası Olarak Belirlenmiştir.

    294
    0

    6661 asgari ücret desteği devam ediyor mu?

    24 Haziran 2023 tarihli ve 32231 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararında, 2023 yılı Temmuz ve Aralık dönem aralığında geçerli olan asgari ücret desteği tutarı aylık 500 olarak belirlenmiştir.


    2023 Temmuz Asgari Ücret Desteği

    İşverenlerin işgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumalarını ve artırmalarını desteklemek amacıyla 2016 yılından 2023/Haziran dönemi sonuna kadar her yıl asgari ücret desteği sağlanmıştır.

    Madde ile, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa geçici 96 ncı madde eklenerek, 2023 yılı Temmuz ile Aralık aylarında da istihdamı desteklemek için işgücü maliyetlerini azaltmak üzere, madde metninde belirtilen işverenlere, finansmanı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak şekilde, ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek günlük 16,66 Türk Lirası, aylık 500 Türk Lirası asgari ücret desteği sağlanması amaçlanmaktadır.

    Bununla birlikte, yukarıda belirtilen prime esas günlük kazanç tutarı 6356 sayılı Kanun hükümleri uyarınca toplu iş sözleşmesine tabi özel sektör işverenlerine ait işyerleri için 647 Türk Lirası olarak dikkate alınacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEvraklarını Almayan Mükellefin Yeni Anlaştığı SMMM’ye Belgeler Teslim Edilebilir Mi?
    Sonraki İçerikYurt Dışından Satın Alınan Mühendislik Çizim Programı İçin KDV Tevkifatı Uygulanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz