Ana Sayfa Güncel 65 Yaş üstü SMMM’ler mucbir sebep kapsamına alındı mı?

65 Yaş üstü SMMM’ler mucbir sebep kapsamına alındı mı?

929
0

İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler uyarınca 65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensupları ile söz konusu Tebliğ’in yayımlandığı tarih itibarıyla geçerli olan “Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi” uyarınca beyanname/bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenlerin 22/03/2020 ila sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih arasında mücbir sebep halinde olduğu belirtilmiştir. Yayınlanan tebliğe göre meslek mensubu mücbir sebep kapsamındaysa mükellefleri de otomatik olarak mücbir sebep kapsamına girer mi?Yoksa meslek mensubunun durumu mükellefi bağlayan bir durum değil midir? 

Tebliğin yukarıda belirtilen bölümünde zaten bu konu anlatılmış .ARACILIK VE SORUMLULUK SÖZLEŞMESİ OLAN müşteriler için de mücbir neden uygulanacaktır. ” Tebliğ’in yayımlandığı tarih itibarıyla geçerli olan “Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi” uyarınca beyanname/bildirimleri bu meslek mensuplarınca VERİLENLERİN 22/03/2020 ila sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih arasında mücbir sebep halinde olduğu belirtilmiştir.” Verilenlerden kasıt MÜŞTERİLERDİR.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSigortacıların düzenlemiş olduğu komisyon belgesinin B formunda bildirimini yapacak mıyız?
Sonraki İçerikBelçika’da enflasyon Mart 2020’de %0,62’ye düştü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz