Ana Sayfa Ekonomi Nobelli Sovyet Dahi Kantoroviç Kimdir?

Nobelli Sovyet Dahi Kantoroviç Kimdir?

1115
0

Leonid Vitaliyeviç Kantoroviç

(19 Ocak, 1912, Sankt-Peterburg – 7 Nisan, 1986, Moskova)
(Rusça: Леонид Витальевич Канторович),
Yahudi kökenli Sovyet/Rus matematikçi ve iktisatçısı. Kaynakların etkin dağılımı konusunda geliştirdiği teknikler ve teori ile ünlüdür. 1975 yılında Nobel Ekonomi Ödülünü kazanmıştır.

Kantoroviç Sovyet hükümeti adına çalışmıştır. Kontrplak sanayinde üretimin eniyilenmesi konusunda görevlendirilmiştir. 1939 yılında günümüzde lineer programlama olarak bilinen, ki daha sonra tekrar icat edilecek ve George Dantzig tarafından geliştirilecektir, matematiksel tekniği George Dantzig’den birkaç yıl önce ileri sürmüştür. Üretim Planlaması ve Organizasyonun Matematiksel Metodu ve İktisadi Kaynakların En İyi Kullanımı gibi birçok kitabın yazarıdır.

Ekonomi Bilimlerinde The Sveriges Riksbank Ödülü, “kaynakların etkin kullanımı teorisine yaptıkları katkılardan dolayı” kendisine verilmiş ve ödülü Tjalling Koopmans ile paylaşmıştır.

Doğum 19 Ocak 1912
Sankt-Peterburg, Rus İmparatorluğu
Ölüm 7 Nisan 1986 (74 yaşında)
Moskova, Sovyet Rusya
Milliyeti Rus
Dalı Matematik, İktisat
Önemli başarıları Doğrusal Programlama
Kaynakların Etkin Kullanımı Teorisi
 

Aldığı ödüller

Nobel prize medal.svg Nobel Ekonomi Ödülü (1975)

 

Kaynak: Vikipedia
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşten çıkış işlemini geriye dönük kaç gün içinde verebilirim?
Sonraki İçerikHaftalık Para ve Banka İstatistikleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz