Ana Sayfa Duyurular 29 Nisan-17 Mayıs arasındaki tam kapanmada “üretim ve imalat tesisleri ile bu...

29 Nisan-17 Mayıs arasındaki tam kapanmada “üretim ve imalat tesisleri ile bu yerlerde çalışanlar” kısıtlamadan muaf tutulacak

505
0

Türkiye Covid 19 salgın tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında “tam kapanma”ya geçiyor. 26 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda halihazırda uygulanmakta olan kısmi kapanma tedbirlerine yeni önlemler eklenerek tam kapanma dönemine geçileceği bildirildi. Yapılan açıklamada, 29 Nisan Perşembe saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00’e kadar sürecek tam kapanma döneminde ülke genelini kapsayacak şekilde tedbirlerin alınması gerektiğinin değerlendirildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili yayınladığı genelgeye göre, hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belli yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, daha önce illere gönderilen genelgeyle açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedenine ve buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı olacak. Aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari ve adli yaptırımlara konu edilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında belirtilen temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofisler kapalı olacak ve uzaktan çalışma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecek.

Genelgeye göre;

  • İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar,
  • Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar,
  • Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar, kısıtlamadan muaf olacak.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) son kapanma kararı ile ilgili olarak üyelerine yönelik bir bilgilendirme duyurusu yayınladı. Duyuruda şöyle denildi:

“ T.C. İçişleri Bakanlığınca yayımlanan ve;

  • 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00 ile 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00 aralığında uygulanacak olan Tam Kapanma Tedbirlerini belirleyen 27.04.2021 tarih ve 89780865-153-7576 sayılı Genelge’nin 1.1. maddesi uyarınca “Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günlerde üretim ve imalat tesisleri ile bu yerlerde çalışanlar” kısıtlamadan muaf tutularak çalışmalarına devam edebileceklerdir.

Belirlenen günlerde firmanız çalışma yapacak ise herhangi bir kurum veya kuruluştan izin almasına gerek bulunmamaktadır.

Ancak belirtilen zaman aralıklarında çalışacak olan personelinize, firmanıza geliş gidişlerde kullanılmak üzere ekte yar alan yazının verilmesi ve çalışanınızın söz konusu yazıyı yanında bulundurması gerekmektedir.”

İSO İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında üretimi sürecek sektörlerde personele yönelik olarak bir izin formu da hazırlayarak sanayicilere iletti.


Kaynak: İSO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçmiş yıl zararlarını 2021 yılında oluşan kardan mahsup edebilir miyiz?
Sonraki İçerikVideo çekim hizmetleri serbest meslek kazancı kapsamında değerlendirilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz