Ana Sayfa Ekonomi Tüketici Hakem Heyeti Başvuruları E-Devletten Yapılabilecek!!!

    Tüketici Hakem Heyeti Başvuruları E-Devletten Yapılabilecek!!!

    1596
    0

    TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ BAŞVURULARI E-DEVLETTEN YAPILABİLECEK!!!
    Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmeliğe göre artık tüketici hakem heyetlerine şahsen, avukat aracılığıyla elden ve posta yolunun yanı sıra elektronik ortamda E-Devlet kapısındaki tüketici bilgi sisteminden de başvuru yapılabilecek.

    Yönetmeliğe göre, uyuşmazlıklarla ilgili başvuru, uyuşmazlık konusunu içeren dilekçenin, varsa delil oluşturan belgelerle birlikte tüketici hakem heyetine verilmesiyle yapılacak. Başvuru için Bakanlığın internet sayfasındaki form doldurulacak. Form olmaksızın yapılan başvurularda; başvuru sahibinin adı, soyadı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, adresi ve varsa diğer iletişim bilgileri, talebi ve Türk lirası cinsinden uyuşmazlık değeriyle şikayet edilene ilişkin bilgilere yer verilecek. Uyuşmazlık değerinin döviz cinsinden olması durumunda, söz konusu değer başvuru tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının belirlediği efektif döviz satış kuru esas alınarak Türk lirasına çevrilecek.

    Elektronik ortamda yapılan başvuruların geçerli olabilmesi için uyuşmazlıkla ilgili başvuru formunun eksiksiz doldurulması, varsa bilgi ve belgelerin sisteme yüklenmiş olması gerekecek.

    Daha önce tüketici hakem heyetlerine yapılan ve henüz karara bağlanmayan başvurular için yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak.

    Tüketici Hakem Heyeti Yönetmeliğini İncelemek İçin Tıklayınız

    Kaynak: Resmi Gazete (11.08.2017 – 30151)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yerli Otomobil Projesi Hakkında Konuştu
    Sonraki İçerikPetrol Fiyatları Yükselecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz