Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2023 Temmuz Ayı Asgari Ücretine Göre Yol ve Yemek Desteği Tutarında Bir...

    2023 Temmuz Ayı Asgari Ücretine Göre Yol ve Yemek Desteği Tutarında Bir Değişiklik Oldu Mu?

    592
    0

    Yol ücreti ve yemek ücreti artışları ile bir bilgi alabilir miyiz? 01.07.2023 sonrası son durumlarda bir güncelleme var mı?

    Vergi uygulamaları yönünden 01/07/2023 itibari ile yol ve yemek bedelinde değişiklik olmadı. 01/01/2023 deki rakamlar geçerlidir.


    -Yemek yardımının SGK’dan istisna edilen tutar 105,75 TL’dir. Hesaplama detayı için tıklayınız

    -Nakit Yemek yardımı da aynı Kanun maddesinin 8’inci fıkrasında günlük 110 TL olarak belirlenmiş ve Temmuz ayında bir değişiklik olmamıştır.

    -Ücret bordrosunda Gelir Vergisinden istisna edilen yol ve yemek yardımları gelir vergisi genel tebliğleri ile belirlenen oranlar nispetinde yapılmaktadır. Buna ilişkin değişiklik gelir vergisi kanununun 23’üncü maddesinin 10’uncu fıkrasında yer almaktadır. Adı geçen maddedeki son değişiklik 323 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile yapılmış ve 2023 yılı için 56 TL olarak belirlenmişti Bu tutar hali hazırda geçerlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsgari Ücret Desteği Temmuz 2023 Sonrası Ne Oldu?
    Sonraki İçerikStok Affının Ödemesi Yapılmadığı Durumda da Ba Formunda Beyan Edilecek Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz