Ana Sayfa Vergi 2023 Binek oto kira sözleşmesinde gider kısıtlaması sınırı 17.000 TL + KDV’dir.

    2023 Binek oto kira sözleşmesinde gider kısıtlaması sınırı 17.000 TL + KDV’dir.

    Binek oto aylık araç kira bedelinin 17 Bin TL + KDV'ye kadar olan kısmı gider yazılabilir. Üstünde kalan kısım ve KDV'si KKEG olarak dikkate alınır.

    200
    0

    Personelle yapılan araç kiralama sözleşmesiyle araca ilişkin akaryakıt, otopark, trafik ve kasko, her turlu tamir masrafları gider yazılabilir mi? Yoksa sadece araç kiralama bedeli mi gider yazılacak?

    Sözleşmede saydığınız unsurları kiracı üstlenmiş ise binek oto gider kısıtlamasını dikkate alarak gider yazabilirsiniz. 2023 Yılı için Binek oto aylık araç kira bedelinin 17 Bin TL + KDV’ye kadar olan kısmı gider yazılabilir. Üstünde kalan kısım ve KDV’si KKEG olarak dikkate alınır. yakıt, sigorta, bakım, onarım gibi giderlerin ise %70’i gider u-yazılabilir ve buna isabet eden KDV’si indirim konusu yapılabilir. %30’luk kısmı ve KDV’si KKEG olarak dikkate alınır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHome ofis olarak kullanılan konuta ait doğalgaz, elektrik ve su tüketimine ilişkin bedellerin işe isabet eden kısmı gider yazılabilir
    Sonraki İçerikŞahıs firmasının kiraladığı yeri bir başkası ile paylaşması halinde fatura düzenlenmeyecek GMSİ beyanı verilecektir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz