Ana Sayfa Vergi 2022 E-fatura geçiş kriterleri nedir?

    2022 E-fatura geçiş kriterleri nedir?

    1711
    0

    Firmamız taahhüt (inşaat) işi yapmaktadır. Aşağıdaki maddeye göre ciromuzda tutmaktadır. E faturaya geçmesi gerekir mi?

    “Gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerden; 2020 ve 2021hesap dönemleri için 1 Milyon TL, 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin
    TL ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) olanlara” VUK 535 No’llu Tebliğ kapsamında e-fatura geçiş kriterlerini sağlayan mükelleflerin sisteme başvuru yapması gereklidir.

    Gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerden brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı);

    a) 2020 veya 2021 hesap dönemleri için 1 Milyon TL,
    b) 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri olan mükellefler.

    Söz konusu bölümün (a) fıkrasının (7) numaralı bendi kapsamında olanlardan mezkûr bentte belirtilen brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) şartını 2020 veya 2021 hesap dönemlerinde sağlayan mükellefler 1/7/2022 tarihine kadar, 2022 veya müteakip hesap dönemlerinde sağlayan mükellefler ilgili hesap dönemini izleyen yedinci ayın başına kadar başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşçi alacaklarında zaman aşımı süresi kaç yıldır?
    Sonraki İçerikE-gider pusulası kullanmak zorunlu mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz