Ana Sayfa Vergi 2021 yılında binek araçların gider yazılabilecek kiralama tutarı nedir?

    2021 yılında binek araçların gider yazılabilecek kiralama tutarı nedir?

    530
    0

    Tek ortaklı limited şirketiz. Şirket ortağına ait binek aracı şirket faaliyetlerinde kullanmak istiyoruz. Araca ait gider belgelerini muhasebe kayıtlarına alabilir miyiz?

    Aktife kayıtlı olmayan aracın gideri kayıtlara alınmaz. Şirketin tek ortaklı olması durumu değiştirmez. Ancak Araç sahibi şirkete aracı kiraya verir. Kiralanan aracın giderlerinin % 70 gider olarak kayıtlara alınır.

    Ltd.Şti. mükellefim şirket 100 payına sahip hissedarının oğluna ait BMW marka otomobili kiralamak istemektedir, yapılabilir mi nasıl bir yol izlenmelidir. Bir de kiralama yapılırsa, araç tamir, bakım onarım giderlerinin %70 ini giderleştirilebilir mi? 

    Tüzel kişiliğin ortağının kimliği önemli değildir.

    Araç kiralama işi herkesten yapılabilir. 

    Kiralanan Aracın aylık kira bedelinin 6.000 TL’den fazla olan kısmı KKEG olarak kayıtlara alınır. Diğer taraftan Aracın normal giderlerinin % 70 Gider, % 30 u KKEG olarak kayıtlara alınır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Şubatta eşik değer 50,0’nin üzerine çıkarak 51,5 düzeyinde gerçekleşti
    Sonraki İçerikŞubat Ayına İlişkin Nakdi Ücret Desteği Ödemeleri Bugün Yapılacak 09.03.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz