Ana Sayfa Vergi 2021 Yılında bilançoya tabiyken kapanan şahıs firması 2023 yılında tekrar açılış yaparsa...

    2021 Yılında bilançoya tabiyken kapanan şahıs firması 2023 yılında tekrar açılış yaparsa işletme defteri kullanabilir mi?

    411
    0

    2021 Yılında şahıs firması bilanço esasına göre defter tutan müşterim. 2021 yılı ortasında kapanış vermiştir. 2023 yılında tekrar açılış vermek istediğimizde işletme dbs defteri olarak açılış yapabilir miyiz. Yoksa Bilanço defteri olarak mı açmamız gerekiyor?

    Bilanço esasına göre defter tutmaya devam eder.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBSMV mükellefiyeti olup KDV mükellefiyeti bulunmayan bir mükellefin aktifinde bulunan motosikleti satması durumunda KDV hesaplanması gerekir mi?
    Sonraki İçerikTransit ticaret kapsamındaki alımlar için KDV 2 ya da stopaj hesaplaması veya beyanı gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz