Ana Sayfa Duyurular 2020 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye’den en fazla hazırgiyim ve konfeksiyon ihraç edilen...

2020 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye’den en fazla hazırgiyim ve konfeksiyon ihraç edilen ilk üç ülke Almanya, İspanya ve İngiltere oldu

1106
0

2020 Yılı Ocak- Kasım Döneminde En Fazla İhracat Yapılan Ülkeler

2020 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye’den en fazla hazırgiyim ve konfeksiyon ihraç edilen ilk üç ülke Almanya, İspanya ve İngiltere şeklinde sıralanmaktadır. 2020 yılının ilk on bir ayında Almanya’ya %0,2 oranında düşüşle 2,8 milyar dolarlık ihracat yapılırken, İspanya’ya %13,9’luk düşüşle 1,9 milyar dolarlık ve İngiltere’ye %3,9’luk düşüşle 1,7 milyar dolarlık ihracat yapılmıştır. Bu üç ülkeyi dördüncü sırada 1,1 milyar dolarlık ihracat rakamı ile Hollanda ve beşinci sırada 722 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Fransa takip etmektedir. Sırasıyla ABD, İtalya, Irak, Danimarka ve İsrail Türkiye’nin hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatında diğer önde gelen pazarlardır.

En Fazla İhracat Yapılan İlk 10 Ülke İçinde Öne Çıkanlar

2020 yılının ilk on bir ayında en fazla ihracat yapılan ilk on ülke içerisinde Hollanda ve ABD’ye yönelik hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatı, 2019 yılı Ocak-Kasım dönemine kıyasla sırasıyla %10,9 ve %21,5 oranında artışlarla dikkat çekici olmuştur.

Koronavirüs nedeniyle ihracatta yaşanan düşüşler nedeniyle Hollanda ve ABD haricindeki diğer sekiz ülkeye yönelik ihracat %0,2 ile %25,3 arasında değişen oranlarda azalmıştır.
İlk on ülkeye yönelik hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatı, 2019 yılının ilk on bir ayına göre %4,2 oranında azalarak 10,6 milyar dolar olmuştur. Bu ilk on ülkeye gerçekleştirilen ihracat 15,5 milyar dolarlık toplam hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatının %68,6’sına karşılık gelmektedir.

İhracat Artışında Öne Çıkan Ülkeler

2020 yılının Ocak-Kasım döneminde 2019 yılının eş dönemine kıyasla ihracatı yüksek oranlı artan ve ihracat artışında öne çıkan ülkelerin başında Hollanda gelmektedir. Bu ülkeye ihracat %10,9 oranında artışla 1,1 milyar dolara yükselmiştir. ABD %21,5’lik artış ve 721,3 milyon dolarlık ihracat değeri ile ikinci sırada yer alırken, İsveç %4,3’lük artış ve 217,2 milyon dolar ihracat değeri ile üçüncü sırada gelmektedir.

Diğer yandan, Kazakistan’a ihracat %29,6 ve Çekya’ya ihracat %15,3 ile yüksek oranda artmıştır. İhracat artışında öne çıkan diğer ülkeler Romanya, Avusturya, Bulgaristan, İsviçre ve Sırbistan olmuştur.


Kaynak: İHKİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİtalya, Türkiye’nin ihracatında 3’üncü, ithalatta ise 4’üncü sırada
Sonraki İçerikSadece 2020 yılı ilk on ayında devreye giren yenilenebilir enerji kurulu güç miktarı, Avrupa’daki 20 ülkenin toplam yenilenebilir enerji kurulu gücünden daha fazla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz