Ana Sayfa SGK 2019 yılında açılan SGK dosyalarına personel girişi olduğunda SGK teşvikinden faydalanılır mı?

2019 yılında açılan SGK dosyalarına personel girişi olduğunda SGK teşvikinden faydalanılır mı?

2019 Yılı Ocak Ayında SGK dosyası açtığımız işyerinde, çalışmaya başlayan bir personel eylül ayı içinde işten çıkacaktır. Aynı dosyaya 3 aydır Sgk'sı olmayan bir personel alımı olacak. Bu dosyada yeni girecek kişi 27103 Sayılı Teşvik kapsamında oluyor. Fakat Ocak ayından, itibaren mevcut çalışan personelin işten ayrılması ile yeni giren bu kişinin teşvikten faydalanması mümkün mü?

996
0

2019 Yılı Ocak Ayında SGK dosyası açtığımız işyerinde, çalışmaya başlayan bir personel eylül ayı içinde işten çıkacaktır. Aynı dosyaya 3 aydır Sgk’sı olmayan bir personel alımı olacak. Bu dosyada yeni girecek kişi 27103 Sayılı Teşvik kapsamında oluyor. Fakat Ocak ayından, itibaren mevcut çalışan personelin işten ayrılması ile yeni giren bu kişinin teşvikten faydalanması mümkün mü?

İşyeri yönünden 2018 yılında Kuruma uzun vadeli sigorta kollarına tabi olarak en az sayıda bildirim yapılan aydaki/dönemdeki sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılması, gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMalul ve engellilerin, ÖTV istisnasından yararlanarak iktisap ettikleri araçlarını, 5 yıl sonra bir başkasına devretmeleri durumunda ÖTV doğar mı?
Sonraki İçerikSGK tarafından haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin hacizlerini nasıl kaldırabiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz