Ana Sayfa SGK SGK tarafından haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin hacizlerini nasıl kaldırabiliriz?

SGK tarafından haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin hacizlerini nasıl kaldırabiliriz?

SGK borcumuz 420.000 TL’dir. 3 aracımız SGK tarafından hacizlidir. 3 aracın toplam değeri 220.000 TL’dir. Araçlardan birini satmak istiyoruz. Bu aracın kasko değeri 40.000 TL. 7103 kanuna göre aracın %10 fazlası olan 44.000 TL’yi SGK’ una yatırırsak ilgili aracımız üzerindeki haciz SGK tarafından kaldırılır mı?

959
0

SGK borcumuz 420.000 TL’dir.  3 aracımız SGK tarafından hacizlidir. 3 aracın toplam değeri 220.000 TL’dir. Araçlardan birini satmak istiyoruz. Bu aracın kasko değeri 40.000 TL.  7103 kanuna göre aracın %10 fazlası olan 44.000 TL’yi SGK’ una yatırırsak ilgili aracımız üzerindeki haciz SGK tarafından kaldırılır mı?

Sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezleri (SGM) tarafından haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin üzerindeki haczin kaldırılabilmesi için ilk haciz koyan üniteye yazılı başvuru yapılması gerekmektedir.

Hacizli malın değerinin yüzde 10 fazlası ile beraber SGK masraflarını da ödeyen mükellefin malı üzerindeki haciz kaldırabilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 yılında açılan SGK dosyalarına personel girişi olduğunda SGK teşvikinden faydalanılır mı?
Sonraki İçerikÖTV hangi oran ve/veya tutarlarda alınır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz