Ana Sayfa Ekonomi 2018 Yılı Genel Bütçesinde Sosyal Yardımlara Ne Kadar Kaynak Aktarılacak?

    2018 Yılı Genel Bütçesinde Sosyal Yardımlara Ne Kadar Kaynak Aktarılacak?

    1968
    0

    Maliye Bakanlığı, hazırlanan 2018 yılı Bütçe Tasarısı’nı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmek üzere yolladı. 2018 yılında Genel Bütçeden sosyal yardımlara aktarılacak kaynak 6,2 milyon TL artırıldı.

    2017 yılında sosyal yardımlar için Genel Bütçeden 44,6 milyar TL kaynak ayrılmıştı; 2018 yılı için hazırlanan ve şu günlerde meclisteki ana gündem konusunu oluşturan Bütçe Tasarısı’nda sosyal yardımlar için 50,8 milyar TL kaynak aktarımı öngörülmüştür.

    Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada, ekonomik büyüme sayesinde refah artışı sağlandığını ve bu artışın sosyal yardım programları aracılığıyla toplumun tüm kesimlerine ulaştığını belirtti.

    Ağbal sözlerine, “Her yıl bütçeden sosyal devlet uygulamaları için daha fazla kaynak ayırmaya da devam ediyoruz. 2018 yılında bu anlamda bütçemizden 51 milyar liraya yakın kaynağı aktarıyoruz.”

    EN ÇOK KAYNAK ÖDEME GÜCÜ OLMAYANLARIN PRİM GİDERLERİ İÇİN AYRILACAK

    Sosyal yardımlar bütçesinin 8.2 milyar TL’lik kısmı ise ödeme gücü olmayanların prim giderleri için ayrılması öngörülmüştür.

    Engelli evde bakımı için ise sosyal yardım için ayrılan bütçeden 6,4 milyar TL kaynak aktarılacaktır.

    65 yaş üstü ve engelli aylıklarına 5,9 milyar TL kaynak aktarımı yapılırken; sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için 900 milyon TL ile koruyucu aile ödemeleri için 100 milyon TL; toplamda 1 milyar TL bütçe ayrılması öngörülmüştür.

    Kaynak: Maliye Bakanlığı- Bütçe Sunumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikNakit Esaslı Muhasebe Tekniği
    Sonraki İçerikTahakkuk Esaslı Muhasebe nedir? nasıl uygulanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz