Ana Sayfa Ekonomi 2017 Yılında “ABD’nin En Zengin Kişileri Listesi”nde Kimler Var? Biliyor musunuz?

    2017 Yılında “ABD’nin En Zengin Kişileri Listesi”nde Kimler Var? Biliyor musunuz?

    1129
    0

    ABD’li iş dünyası dergisi Forbes, Amerika’da yaşayan en zengin 400 kişinin yer aldığı “Forbes 2017 En Zengin 400 Amerikalı” listesini açıkladı.

    “Forbes 2017 En Zengin 400 Amerikalı” listesinde, teknoloji devi Microsoft’un kurucu ortaklarından Bill Gates yine zirvede yer alıyor. Toplam serveti 2016 yılına göre 8 milyar dolar artışla 89 milyar dolara ulaşan Bill Gates, böylece söz konusu listede 24 yıl üst üste zirvede yer almayı başardı.

    2017 yılı listesinde Bill Gates’i, 81,5 milyar dolarlık toplam servetiyle E-Ticaret devi Amazon’un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Bezos takip etti. Bezos’un serveti 2016 yılına oranla 14,5 milyar dolar arttı.

    Listede 3’üncü sırada yer alan ABD’li yatırımcı Warren Buffett’ın toplam serveti bir yılda 12,5 milyar dolar artışla 78 milyar dolara yükseldi.

    Mark Zuckerberg’in toplam serveti de 15,5 milyar dolar artışla 71 milyar dolara çıkarken, Facebook’un kurucu ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) bu seneki listede 4’üncü sırada yer aldı.

    ABD’li teknoloji devi Oracle’ın kurucu ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Larry Ellison’ın serveti ise 9,7 milyar dolar artışla 59 milyar dolara yükseldi. Böylece Ellison, listede 5’inci sırada kendine yer buldu.

    ABD Başkanı Trump 92 Sıra Birden Geriledi.
    ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin en zengin kişileri listesinde, 2016 yılına kıyasla 92 sıra gerileyerek 248’inci sıraya indi.

    ABD’nin En Zenginleri Listesine göre, “ABD’nin iş adamı geçmişine sahip ilk başkanı” olan Trump’ın toplam serveti, geçen yıla oranla 600 milyon dolar azalarak 3,1 milyar dolara geriledi. Geçen seneki listeye göre Donald Trump’ın toplam serveti 3,7 milyar dolardı. Forbes Dergisinden yapılan açıklamalar göre Donald Trump’ın servetinin yıldan yıla azalmasında, başkanlık yarışı için yaptığı harcamalar ve gayrimenkul piyasasındaki zorluklar gösterildi.

    En Zengin 400 ABD’linin Toplam Serveti 2,7 Trilyon Dolar Olarak Açıklandı.
    Forbes’dan yapılan açıklamada, 2017 yılında yayımlanan listede yer alan En Zengin 400 Amerikalının toplam servetinin 2,7 trilyon dolar olduğu belirtildi. 2016 yılındaki en zengin 400 Amerikalının toplam servetinin ise 2,4 trilyon dolar olduğu bildirildi. Listedeki bir Amerikalının ortalama toplam servetinin ise bir yılda 6 milyar dolardan 6,7 milyar dolara çıkarak, yaklaşık %12 artış gösterdiği bilgisine yer verildi.

    Kaynak: Forbes Dergisi

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYurt Dışından Emeklilik Maaşı Alanların Maaşları Hangi Ülkede Vergilendirilir?
    Sonraki İçerikEngellilik Dereceleri %90’dan Az Olanlar MTV ve ÖTV İstisnasından Faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz