Ana Sayfa SGK 18 Yaşından ufak bir kişinin işe girişini yapabilir miyiz?

18 Yaşından ufak bir kişinin işe girişini yapabilir miyiz?

641
0
18 Yaşından ufak bir kişinin işe girişini yapabilir miyiz?

İhracat firmasının muhasebe departmanında, lise stajı yapan arkadaşımızın yaz döneminde de firmamızda çalışmasını istiyoruz. Ancak henüz 18 yaşını doldurmadı.10 Temmuzda 18 yaşını dolduracak. Bununla ilgili sigortasını yaptırıp çalıştırabiliyor muyuz?

Temel eğitimini tamamlamış (ilköğretim) 14 yaşını bitirmiş 15 yaşını doldurmamış işçi çocuk işçi;

15 yaşını doldurmuş 18 yaşını tamamlamamış işçi ise genç işçi olarak anılır.

Genç ve çocuk işçilerin işe alınmadan önce mutlaka işyeri hekimi, işçi sağlığı dispanserleri veya bunların bulunmadığı durumlarda sağlık ocağı veya belediye hekimlerine muayene ettirilerek çalışacağı işin niteliğine ve şartlarına göre o işte çalışmaya uygun olduğuna dair sağlık raporu alınması gerekmektedir.

İşçi çalıştırılmaya devam edildiği sürece 18 yaşını doldurana dek her altı ayda bir yeniden sağlık kontrolünden geçmelidir.

Ayrıca Ağır Ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Ekinde belirtilenler dışındaki işlerde genç işçilerin çalıştırılması yasaklanmıştır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Çocuk İşçi Çalıştırırken Dikkat!!!

Çocuk İşçilerin Çalıştırılması Hangi Şartlarda Olabilir?

Çocukların çalıştırılabilme yaşı kaçtır?

 


Önceki İçerikAmerika’dan aldığımız servis hizmet bedeli faturasında KDV ve stopaj uygulaması nedir?
Sonraki İçerikÖzel Tüketim Vergisi Tutarlarına İlişkin Duyuru

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz