Ana Sayfa SGK 17103 SGK Teşviki uygulanan çalışan işveren tarafından işten çıkarılırsa teşvik kapsamındaki destek...

    17103 SGK Teşviki uygulanan çalışan işveren tarafından işten çıkarılırsa teşvik kapsamındaki destek tutarları geri istenir mi?

    621
    0

    17103 sayılı teşvikten yararlandırdığımız işçimiz teşvik devam ederken işveren tarafından işten çıkarıldı. 04 koduyla işten çıkarabilir miyiz? Yararlandığımız teşvik destek tutarları bizden geri istenir mi?

    İşe alınan ve hem ücret desteğinden 17103 no.lu prim desteğinden yararlanılmış olan sigortalıların 9 aylık süre beklenilmeksizin işten ayrılmaları ve işten ayrılış nedeni olarak;

    1-Deneme süreli iş sözleşmesinin işverence feshi,

    4-Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi,

    5-Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi,

    15-Toplu işçi çıkarma,

    17-İşyerinin kapanması,

    19-Mevsim bitimi,

    20-Kampanya bitimi,

    22-Diğer nedenler,

    25-İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih,

    34-İşyerinin devri, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedeniyle fesih,

    nedenlerinden birinin seçilmiş olması halinde ücret destekleri gecikme zammı ile birlikte işverenlerden tahsil edilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsgari ücret alan kişinin ihbar tazminatında gelir vergisi ve damga vergisi istisnası uygulanır mı?
    Sonraki İçerikTürkiye’den yurt dışındaki müşteriye verilen siber güvenlik hizmeti Kurumlar Vergisi Kanunda belirtilen yazılım ihracatı kapsamında değerlendirilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz