Ana Sayfa Vergi 150 m2 altında olan dairelerin satışında uygulanacak KDV oranına ilişkin kriterler nelerdir?

    150 m2 altında olan dairelerin satışında uygulanacak KDV oranına ilişkin kriterler nelerdir?

    307
    0

    İnşaat yapı ruhsatı 16.06.2014 tarihinde, iskanı Haziran 2019 tarihinde alınan binada bulunan net 45m2 1+0 dairemizin satışı yapılmıştır. KDV yönünden hangi yüzdelik dilime girmektedir?

    Yapı ruhsatı 1.1.2013 ila 31.12.2016 tarihleri arasında alman konut inşaatı projeleri için 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 29 uncu maddesine istinaden tespit edilen arsa birim m2 vergi değeri; (2014 deki emlak vergisi beyanındaki değer)

    a) Beşyüz Türk Lirası ile bin Türk Lirası (bin Türk Lirası hariç) arasında olan konutların tesliminde KDV oranı %8,
    b) Bin Türk Lirası ve üzerinde olan konutların tesliminde KDV oranı %18 uygulanır.


    Konutlarda KDV oranı tablosu için TIKLAYINIZ…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBağımsız Denetim şirketi şube açabilir mi?
    Sonraki İçerikİthalat faturaları Ba formunda bildirilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz