Ana Sayfa Muhasebe 1003A ve 1003B Muhtasar ve Prim hizmet beyannamesinin formatı aynı mı?

    1003A ve 1003B Muhtasar ve Prim hizmet beyannamesinin formatı aynı mı?

    568
    0

    Mükellefimizin 2 şube için ayrı SGK dosyası mevcut. Beyannameyi verirken 2 SGK bildirimini de tek beyannamede mi vermeliyiz?

    Eğer ücretler merkezden ödeniyor ise merkezin bağlı olduğu adresteki verilmeli.

    Bizim değişik şehirlerde ve ilçelerde Merkeze bağlı Şubelerimiz var. Şubelerimizi tek muhtasar beyannamede bildiriyoruz.

    1- Şubemize denetim olduğunda Şubeye ait prim hizmet bildirgesini nasıl ve nereden alabileceğiz? Muhtasarla bildirdiğimiz bilgiler ışığında Hizmet bildirgesini eskiden olduğu gibi SGK’dan alabiliyor muyuz?

    2- Bu konuda 1003A’dan mı muhtasarı göndermemiz uygun olur? Yoksa 1003 B’den mi göndermemiz uygun olur?

    1003 A ile 1003 B de SGK sayfa bilgi dökümü aynı formatta mıdır?

    3- Şube bazlı muhtasar gönderimi ile Toplu gönderim arasında ne gibi fark vardır. Bu konuda Şube bazlı Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin Elektronik Ortamda Gönderilmesine İlişkin Talep Formu EK-1 ayrıca vermek mi gerekir?

    1.Merkezden talep etmeniz gerekecektir.

    2.Eğer 1003 B koşullarını taşıyorsanız 1003 B bildiriminde bulunmanız sizin için daha uygun olacaktır. Evet aynı

    3.Eğer ücretler Şubeden ödeniyorsa Muhaphb şubenin bağlı bulunduğu yer vergi dairesinden bildirilmelidir. Ek 1 Vergi Kanunları Gereğince Vergi Kesintisi Yapma Zorunluluğu Olmayan Ancak 5510 Sayılı Kanun Uyarınca Çalıştırdıkları Sigortalıların Prime Esas Kazanç ve Hizmet Bilgilerini Beyan Etme Zorunluluğu Bulunanlar İçindir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTESK: Aylardır çalışamayan okul ve personel servisçiliği yapan esnaf desteklenmeli
    Sonraki İçerikKısmi istihdam ile çalıştırılacaklar için sözleşme noter tasdikli olmak zorunda mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz