Ana Sayfa Vergi 1003a ve 1003b beyannameleri arasındaki fark nedir?

    1003a ve 1003b beyannameleri arasındaki fark nedir?

    1003a ve 1003b beyannameleri arasındaki fark nedir?

    1376
    0

    Güncel durum itibariyle, 1003A ve 1003B Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri arasındaki farklar nedir?

    1003B formatını ŞİRKET ADINA ŞİFRE almış olan mükellefler kullanır.

    Bu mükellefler sadece ÜCRET den kesilen vergileri ve SGK bildirgesindeki bilgiler beyan eder.

    Diğer vergi kesintilerini ise 1003A formatındaki beyannameyi veririler Büro işleten meslek mensupları müşterilerinin vergi kesintileri ve SGK bildirimleri için 1003A formatını kullanırlar.

    Bu ay muhtasar beyanname 1003’a ve 1003’b muhtasar beyannameleri ayrı ayrı verilecek. Kendimizi teyit amacıyla danışıyoruz ihbar ve kıdem tazminatlarından doğan gelir ve damga vergileri 1003b’demi beyan edilecek. Diğer bir deyişle biz ihbar ve kıdem tazminatının ücret sayılıp sayılmayacağı konusunda ikilemde kaldık. Yardımcı olabilir misiniz?

    1003B formatını ŞİRKET ADINA ŞİFRE almış olan mükellefler kullanır. Bu mükellefler sadece Ücretten kesilen vergileri ve SGK bildirgesindeki bilgiler beyan eder. Diğer vergi kesintilerini ise 1003A formatındaki beyannameyi verirler. Büro işleten meslek mensupları müşterilerinin vergi kesintileri ve SGK bildirimleri için 1003A formatını kullanırlar.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye’nin halı ihracatı %10,9 oranında düştü
    Sonraki İçerikYabancılara Türkiye’de verilen sağlık hizmetleri KDV’ye tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz