Ana Sayfa Vergi Yurt dışındaki şirketten alınan dijital üyelik için gelen yabancı faturadaki KDV indirim...

    Yurt dışındaki şirketten alınan dijital üyelik için gelen yabancı faturadaki KDV indirim konusu yapılabilir mi?

    Yurt dışındaki firmalardan alınan faturalardaki KDV Türkiye'deki KDV beyannamesinde indirim konusu yapılamaz

    24
    0

    Yurt dışındaki bir firmadan 1 aylığına oyun üyeliği alındı. Yabancı firmanın faturasında da KDV tutarı yer alıyor. Bu KDV indirim konusu yapılabilir mi?

    Aldığınız faturada mükellefin Türkiye’de mükellefiyeti var ise 2 nolu beyanname verilmez. Aksi durumda 2 nolu KDV beyannamesi verilecek.

    Sizin örneğinizdeki alış faturasının yurt dışındaki bir şirket tarafından düzenlenmiş olması nedeniyle faturanın üzerindeki KDV tutarı yurt dışındaki ülkenin KDV’si olup, bu tutar Türkiye’deki alıcı tarafından direkt indirim konus yapılamaz. Faturadaki KDV dahil toplam tutar matrah kabul edilip 2 No.lu KDV beyannamesi ile beyan edilecektir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV istisnası kapsamında düzenlenen faturanın iadesinde KDV hesaplanır mı?
    Sonraki İçerikYıllara sari inşaat işi için kesilecek faturada hem KDV tevkifatı hem de stopaj mı yapılacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz