Ana Sayfa Dünya Yunanistan Covid-19 salgınında kapanan işletmeleri desteklemek için toplam 3 milyar Euro değerindeki...

    Yunanistan Covid-19 salgınında kapanan işletmeleri desteklemek için toplam 3 milyar Euro değerindeki iki yeni ekonomik tedbirler paketini yürürlüğe koyacak

    363
    0

    Yunan Hükümeti, Covid-19 salgını tedbirleri nedeniyle kapalı kalan işletmeleri desteklemek üzere toplam 3 milyar Euro değerindeki iki yeni ekonomik tedbirler paketini yürürlüğe koyacaktır.

    İlk paket mevcut tedbirlerin uzatılmasını içerirken, ikinci paket işverenler ve işçiler için yeni fonları ve vergi kolaylıklarını kapsamaktadır.

    Maliye Bakan Vekili Theodoros Skylakakis’in yaptığı açıklamaya göre, hükümet tarafından alınan tedbirler hafta içerisinde netleştirilerek açıklanırken, Nisan’ın ilk haftasında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ayrı bir yardım paketi de duyurulacaktır.

    Nisan ayına uzatılacak tedbirlerin, hükümet kararı ile kapalı olan 210bin işletmenin kira ödemelerinden tamamen muafiyeti ve halen işletilen ancak tedbirlerden etkilenen işletmelerin kiralarında %40 indirim, yeni (yedinci) ucuz devlet kredisi programı, 534 Euro özel amaçlı tazminat, Syn-Ergasia sosyal güvenlik yardım programının devamı, işsizlik yardımının uzatılması, vergi dairesi ve sosyal güvenlik kurumuna olan yeniden düzenlenen borçların taksit ödemelerinin ertelenmesi, çek ödemelerinin dondurulması olduğu ifade edilmektedir.

    İşletmeler için getirilecek yeni düzenleme; cirolarında büyük düşüş görülen işletmelerde indirimli kurumlar vergisi depozitosunu öngörmektedir. Vergi idarelerinin açıklanmaya başlanan verilerine göre, 2020 yılında işletmelerin çoğunluğunun zarar göstermesi sıfır vergiye sebep olacaktır, bu da sıfır depozit demektir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Atina Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Projesi’nin Başlamasına Çok Kısa Bir Zaman Kaldı
    Sonraki İçerikYeni açılan tesislerle İstanbul’da çöp gazından elektrik üretimi arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz