Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yabancı Kimlik Numarası nedir?

Yabancı Kimlik Numarası nedir?

5285
0

E-izin sistemi nedir? Ne zaman uygulamaya alınmıştır?

Yabancı çalışma izinlerinin e-devlet kapısı üzerinden verilmeye başlanıldığı Ağustos-2010 tarihinden beri kullanılan Yabancılar Otomasyon Sisteminin yerine daha yeni bir teknoloji ile yazılmış olan ve bir çok yeniliğe imza atan e-izin sistemi 26 Şubat 2018 tarihinde uygulamaya alınmıştır.

Yabancı Kimlik Numarası nedir?

Türkiye’de çalışma izni veya en az altı ay süreli ikamet izni düzenlenen yabancılara elektronik ortamda verilen 99 ile başlayan ve on bir rakamdan oluşan numaradır.

 

Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünün faaliyetleri konusunda nereden bilgi alabilirim?

Genel Müdürlüğümüz faaliyetleri ile yabancıların çalışma izni mevzuat ve uygulamaları hakkında https://birim.ailevecalisma.gov.tr/uigm adlı internet sitemizden bilgi alabilirsiniz.

 

Yabancı Çalışma İzinleri istatistiklerine nasıl ulaşabilirim?

Yabancıların çalışma izinlerine ilişkin olarak kamuoyuyla paylaşılmasında sakınca bulunmayan istatistiki verilere https://cibs.ailevecalisma.gov.tr/ Bakanlığımız internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışma izni olan yabancı istediği iş ve işyerinde çalışabilir mi?
Sonraki İçerikÇalışma izni başvurusu reddedilen yabancının itiraz hakkı var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz