Ana Sayfa Vergi Yabancı bir şirkete Türkiye’de verilen fotoğrafçılık hizmeti KDV’ye tabi midir?

    Yabancı bir şirkete Türkiye’de verilen fotoğrafçılık hizmeti KDV’ye tabi midir?

    148
    2

    Fotoğrafçılık hizmetleri ile uğraşan mükellefim (742026 nace kodu) yurtdışındaki bir firmaya Türkiye’de fotoğrafçılık hizmeti vermiştir. KDV Kanununun 1 ve 6 ncı maddelerine göre KDV’den muaf değildir. İhracat gibi değil de normal KDV’li fatura mı kesmemiz gerekir?

    Hizmetten yararlanma Türkiye de olduğu için istisna uygulanmaz. Düzenlenecek faturada % 18 KDV hesaplanacaktır. (10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren %20)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik20 Yıl önce alınan arsaya kat karşılığı yeni yapılan dairelerin satışından elde edilen kazanç vergiye tabi midir?
    Sonraki İçerikHome ofis çalışanlar ihracat yapabilir mi?

    2 YORUMLAR

      • Merhaba, Değişiklik öncesinde sorulan bir sorunun cevabı olduğu için %18 olarak kalmış. İçeriğin yanına değişikliğe ilişkin notumuzu ekledik. Teşekkürler, iyi çalışmalar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz