Ana Sayfa Muhasebe Vergiler dâhil 5.000 TL olarak düzenlenen kâğıt faturayı iptal ettirmeli miyiz?

Vergiler dâhil 5.000 TL olarak düzenlenen kâğıt faturayı iptal ettirmeli miyiz?

670
0

Tarafımıza kesilen kâğıt fason dikim faturasında %8 KDV ile tutarı dikkate alırsam 5.000 TL’yi geçiyor. Kesilen kâğıt faturayı kayıtlara alabilir miyim yoksa iptal ettirip e arşiv mi kesmesini talep etmeliyim?

e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1/1/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5.000 TL’yi) aşması halinde, söz konusu faturaların e-arşiv olarak düzenlenmesi gereklidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikCenevre Nomanklatürü Kavramı nedir?
Sonraki İçerikBakın gümrük işlemlerimdeki tarife sınıflandırması nasıl yapılıyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz