Ana Sayfa Vergi Vergi Mükellefi Olmayan Nihai Tüketiciden Alınan Mal Ve Hizmetler İçin KDV ve...

    Vergi Mükellefi Olmayan Nihai Tüketiciden Alınan Mal Ve Hizmetler İçin KDV ve Stopaj Hesaplanacak Mı?

    Vergi mükellefi olmayan nihai tüketiciden alınan mal ve hizmetler için düzenlenecek gider pusulasında KDV ve stopaj hesaplanmayacaktır. 

    177
    0

    Yazılım işi ile uğraşan bir mükellefim 81.000 TL ye vergi mükellefi olmayan 3, kişiden 2. el bilgisayar alacak. Bu alımı gider gösterebilmek için gider pusulası düzenlenmeli mi? Düzenlenecek gider pusulasında KDV ve gelir vergisi olacak mı olacak ise oranları nedir?

    Gider pusulası ile alım yapılabilir. Gider pusulasında KDV ve GV stopajı hesaplanmaz.

    Vergi mükellefi olmayan nihai tüketiciden alınan mal ve hizmetler için düzenlenecek gider pusulasında KDV ve stopaj hesaplanmayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKKM Hesaplarına Bankaların Verdiği Ek Faizler İçin De Vergi İstisnası Var Mı?
    Sonraki İçerikKKM Vergi İstisnası İzleyen Yıla Devredilebilir Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz