Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan kişilerden müstahsil makbuzu ile alınan canlı hayvanlar için KDV...

Vergi mükellefi olmayan kişilerden müstahsil makbuzu ile alınan canlı hayvanlar için KDV uygulanır mı?

1316
0

Şirket bir işletmeden SIFIR KDV’li fatura ile canlı hayvan almış. Canlı hayvan toptan satışında KDV % 1 değil mi diye sorulduğunda, biz ticaret borsasına kayıtlıyız, o yüzden KDV sıfır olur demiş. Malı alan kişide sıfır KDV’li aldığı canlı hayvanı toptansa %1 perakende ise %8 ile fatura keser demiş. Ama biz araştırdığımızda ticaret borsasına kayıtlı ürünlerde KDV oranının sıfır olduğu şekilde bir kanun, tebliğ bulamadık. Doğrusu nedir?

Vergi Mükelleflerinden satın alınan küçük ve büyükbaş hayvanların (arılar dâhil) toptan teslimlerinde KDV oranı % 1, perakende teslimlerinde ise % 8 olarak uygulanır. Vergi mükellefi olmayan üreticilerden müstahsil makbuzu ile alınan canlı hayvanlar için KDV uygulanmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 yılında brüt satışı 5 milyon üstü olan firmalar e-defter uygulamasına ne zaman dahil olacaktır?
Sonraki İçerikSerbest meslek mensupları şirketlere ortak olabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz